woensdag 19 november 2014

Snot & Co

Pas op, besmettingsgevaar! -Gelukkig maar dat bloggen digitaal is, en virussen alleen per computer zich verspreiden, niet over op mensen- 


Nies. Puf. Gaap. En dat terwijl de kleintjes voor het eerst hebben doorgeslapen vannacht! Moeders in de lappenmand. Tranen staan in mijn ogen; dit keer niet in een 'ohmijnkindlachtzoliefnaarmij'- emomomentje. Nee, van verkoudheid. Wie was er eerder; de kleine man, de kleine meid, of ik? Of bezoek van oma, die een virusje mee heeft genomen? Een kip of het ei verhaal, maar met gevolg dat mijn dag blurry verloopt.
Zakdoekjes in evengrote aantallen als de rondslingerende spuugdoekjes. Snot in evengrote aantallen. Een eerste verdieping die de geur van een buitenlands restaurant heeft, want opengesneden ui. Een leeggegeten zak dropjes, om de keel te verzachten. Het moge niet baten, de bacillen zijn overal; snipverkouden!
De behoefte is er om -net als 'vroeger-  het bed in te kruipen, een dagje te slapen, en dan vervolgens weer de dag erop het leven op te pakken alsof de verkoudheid er niet is geweest. Alleen dat gaat dus niet meer, want; baby's. Oké. En nu? 

Moeders mogen niet ziek en/of verkouden worden, daar komt het op neer. Terwijl manlief geniet van een dagje vrij in de tattooshop, zit snot & co beneden op de bank elkaar in een vicieus cirkeltje aan te steken. Mamma en ziek zijn; het leven is niet eerlijk!

Maar, ook nog even een geniet momentje; de kids groeien als kool! Meneertje en mevrouwtje zitten midden in de groeicurve, ondanks hun vroeggeboorte, en daar is melkfabriek mamma meer dan trots op. Melk, de witte motor, ook tijdens snot en snip dag!

Hoe herken je een jonge moeder met verkouden kids? Check haar armen/ hals en schouders; snot- en/of spuugrestjes aanwezig? Check!


Geen opmerkingen: