maandag 15 december 2014

Interior; the nursery

De baby kamer, of -in mijn geval- baby's kamer, moet voor mij perfect zijn. Als ik me er goed in voel, dan zullen mijn ukkies dat ook vast hebben. Wat een geluk dat wij alsnog zijn verhuisd, en de kinderen een eigen -mega grote!- kamer hebben gekregen.
Het was geen pretje om met een dikke buik vast te zitten tussen de verhuisdozen, maar de ruimte hebben om de kids te kunnen verschonen, te laten slapen en te badderen; ja dat is fijn! En verhuizen na de geboorte van de twee? Nee dank je, dan ben ik blij dat het tijdens de zwangerschap is gebeurd!
Dus kon ik gaan bedenken hoe ik hun kamer wilde hebben. Al was dat zo makkelijk nog niet, en met een tikkende tijdbom/bolle buik, sloeg lichtelijk de paniek toe.
Ondanks dat vond en vind ik het heerlijk om de kinderkamer in te kunnen richten, aan te passen en helemaal af te stylen. Nu de kids drie maanden zijn, ben ik daar nog steeds mee bezig. Net even alles wat anders neerzetten, wat extraatjes toevoegen in de decoratie; ik kan er maar geen genoeg van krijgen.

Het vergde -ondanks dat ik het heerlijk vind om te doen- flink wat bloed (nou ja..) zweet en (pre-kraam) tranen, want wat kies je voor een jongen en een meisje? Niet te girly, niet te jongensachtig. Iets waar zij en ik niet te snel op uit zullen kijken. Oef, en dan heb je nog al die babystores, met dure baby alles-in-één kamertjes, die er naar mijn mening vrij inspiratieloos eruit zagen. Daarbij moet je daar ook nog eens flink voor in de buidel tasten, want je hebt het zo over honderden euro's.

Daarom hebben wij gekozen voor veel tweedehands meubels, zoals een groot tweedehands commode, waar beide kids op verschoond kunnen worden. Een tweedehands ledikant, een oude kapstok als opbergkast.. je wordt behoorlijk inventief, ook als je geen groot budget hebt!

Ik vind het persoonlijk ook veel leuker om websites af te struinen, en daar zelf een mooie combinatie aan spullen bij elkaar te zoeken, zodat je baby('s)kamer helemaal van 'jou' is.
Wij hebben voor een dierenthema gekozen, zodat zowel kleine meid als man zich daar hopelijk in thuis kan voelen. Unisex ook, want dat vonden we belangrijk. Daarnaast houd ik van een stukje retro en stiekem ook wel van designkamertjes, met een scandinavische touch. Mijn inspiratie haalde ik vooral van hippe (baby-)webshops en Pinterest, onder mijn collage weergegeven.

Hieronder heb ik een collage gemaakt van babydecoratie die mij inspireerde en inspireert. Soms zou ik de kamer weer even helemaal opnieuw doen, in een stijl die me nu dan weer aanspreekt. Hoe? Bijvoorbeeld met onderstaande 'retro look'. Retro, maar ook weer heel modern. Like!

baby room

Shops:  
  • Ik vond van VELUX een te gek retro print gordijn van Bambi. Overigens hebben ze in de collectie heel veel Disney figuren als dakraamgordijn-prints. Nostalgie! 
  • Ik ben enorme fan interieurmerken, zoals Housedoctor en Ferm Living, die Wonenmetlef verkopen. 
  • Prachtige baby- en kinderspullen, met een ecologische inslag vind je bij Villa Kakelbont. Fijn voor de bewuste mamma's onder ons!
  • Van Mariel verkoopt leuke kaartjes en posters, deze Tipi past prima in het retro thema.
  • De mooiste interieurdecoraties en andere leuke hebbedingen voor baby's en kids (en mamma's!).
  • Leuk (retro en Scandinavisch design) speelgoed en baby accessoires is te vinden bij Psikhouvanjou
  • Sinds  HEMA deze maand gratis verzendkosten heeft, is er al meerdere malen een pakketje binnengekomen. Interieur, maar ook veel hebbedingen; HEMA is helemaal fijn opgepimpt. Like!
  • VT-wonen heeft ook zo'n verslavende site met de mooiste inspiratie en -wel wat dure- meubelen. Blijft een feest om te bezoeken.
  • Niet alleen leuke kaarten en posters, maar ook andere mooie interieuraccessoires, bijvoorbeeld een boomstamtafel. Zo mooi!
  •  Hier zag ik de retro loopwagen. Direct verliefd! Nu nog een mooie retro loopwagen voor de kleine dame vinden. Op deze site vind je naast de loopwagen ook nog genoeg ander leuk speelgoed. 

Ook heb ik nog wat inspiratiefoto's gevonden van babykamers waar ik heel blij van wordt. Keek mee en raak geïnspireerd!


Hopelijk raken jullie hier net zo geïnspireerd van als ik. Houden jullie van deze stijl? Zo nee, welke dan? 

4 opmerkingen:

Wytske Bouwma zei

Jaaa, ik houd ervan!! Ik moet zeggen dat onze babykamer er heel anders uitzag, maar hier zitten echt héle mooi tussen!

Vlijtig Liesje zei

Leuk om zo voor te bereiden! Het valt me op dat je voor neutrale tinten kiest!

Kim zei

Hele mooie meubels! Netjes.

Megha Sharma zei

online degree courses in india
Decent to plan for this! It strikes me that you pick unbiased tones!